• Türkçe
TARİFLER

Muzlu Puding

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı laktozsuz süt
  • 1 kaşık tam buğday unu
  • 1 kaşık nişasta
  • 1/2 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 adet muz
  • 2 adet hurma

Süt, nişasta, un ve vanilyayı karıştırın. Karıştırılan malzemeleri tencereye alıp, pişirmeye başlayın. Yoğun bir kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakın. Muz, avakado ve balı iyice ezerek karıştırın. Soğuyan karışım ile birleştirin. 3 eşit parçaya bölün ve soğumaya bırakın.

Diyetisyen notu: Obezite cerrahisi geçirmiş hastalar 1. aydan sonra tüketebilir.

Diyetisyen Demet Özelgün

[widget id="sfsi-widget-2"]