• Türkçe
TARİFLER

Bariatrik Kabak Tatlısı

Malzemeler

– 4 adet karanfil

– 1 kabuk tarçın

– 1 çorba kaşığı tatlandırıcı (ısıya dayanıklı olanı tercih edin)

– 1 çay kaşığı bal

– 2 Dilim (Kalın) balkabağı

Tarif

Kabakların kabuklarını soyun ve 2 parmak kalınlığında dilimleyin.

Tencereye yerleştirip üzerine toz tatlandırıcıyı ve balı ekleyin.

1 su bardağı su ve karanfilleri+ tarçını ekleyerek tencerede kapağı kapalı olacak şekilde 30 dakika pişirin.

Piştikten sonra fırına sürerek 10 dakika kadar fırında üzerini kızartın.

Afiyet olsun.

Diyetisyenin notu: Obezite cerrahisi geçirmiş her hasta, püre dönemi itibari ile tüketebilir J

 

Diyetisyen Demet Özelgün

[widget id="sfsi-widget-2"]
Open chat